Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sussiebengtsson.dk/public_html/templates/sussue_bengtsson_transp_reddot_2018_1/functions.php on line 196

Mindfulness  

 ”Vi har svært ved at huske på, at vi er levende i nuet, dette nu, som er det  

  eneste, vi har til at være levende i”.  ( Thich Nhat Hanh)  

 

Jeg holder kurser i meditation og anvender mindfulness i den individuelle terapi og i heste og naturterapi. I stressbehandlingen indgår mindfulness som et vigtigt redskab til at styre stress. 
 
Mindfulness er at være bevidst nærværende og vågen. Det er at være tilstede her og nu – i  det der sker i dette øjeblik. Ofte er vi optaget af en strøm af tanker, følelser, domme og vurderinger. Vi er optaget af forestillinger om fremtiden eller af tanker om det, der skete i fortiden. Vi er sjældent tilstede i nuet.
 
Mindfullness meditation er en metode til at træne vores opmærksomhed, hvor vi sanser kroppen og iagttager vores tanker og følelser. Nøgleordene er nærvær og opmærksomhed – at være i det, der er i nuet.  At være opmærksom på tingene som de faktisk er og ikke som man gerne ville have dem til at være. 
 
Mindfulness er en tusinde år gammel buddhistisk meditationsteknik, hvor man søger at komme i kontakt med vores naturlige evne til at være tilstede i nuet, evnen til at komme ind bag alle tankerne, hvile i stilheden. 
 
Vi kender alle øjeblikke af denne tilstand af væren. Måske har du oplevet den, når du har vandret i naturen eller mens du lyttede til et stykke smuk musik eller mens du selv udfoldede dig kreativt. Det er tidløse øjeblikke hvor alt føles helt. Øjeblikke, hvor vi er helt tilstede i det, der er.
  

Mindfulness med hest og natur 

Mindfulness med hest i naturen kan hjælpe os til at være tilstede i dette nu.

Gennem sansning øges vores nærvær og hesten hjælper os til regulering af vores nervesystem. De fleste kender til naturens helende virkning på os. Natur og hest giver en øget mulighed for dyb kontakt med krop og egen natur.