Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sussiebengtsson.dk/public_html/templates/sussue_bengtsson_transp_reddot_2018_1/functions.php on line 196

Stress

 
Vi kan ikke undgå stress, men vi kan blive bedre til at håndtere den stress vi oplever og undgå at den tager over. Stress er kroppens svar på belastninger, f.eks. belastninger indefra fra tanker og følelser eller udefra fra f.eks. arbejde. Under stress udskilles stresshormoner, der bl.a. påvirker immunforsvaret – vi bliver lettere syge, får ondt i hoved og krop, bliver irritable, glemsomme mv. Stress gennem længere tid kan give alvorlige skader på krop og sjæl. Derfor er det vigtigt at gribe fat i stressen og forebygge den.
 
I stressbehandling kombineres samtale terapi med SE-terapi og psykomotoriske terapi. Hest og naturterapi kan være en del af stressterapien til regulering af nervesystemet. Hesten hjælper med gensidig regulering af nervesystemet og øger kontakten med egen krop og naturlig regulering. 
 

Stressbehandling 

 

Ved stress er det vigtigt at arbejde kropsligt, da stress sætter sig i krop og nervesystem og fordi vi ofte mister kotakten med kroppen og dens signaler under stress. Jeg arbejder med sanseøvelser, mindfulness og en kropsbehandling, hvor jeg søger med mine hænder at skabe flow i krop og nervesystem.

  

Stressbehandling er virksom ift. PTSD, hvor jeg især kombinerer den kropslige behandling med SE-terapi. I helhed er redskaber til regulering af nervesystemet grundliggende i stress terapien.